Thursday, May 20, 2010

consultant

    Să vedem cum se mai toacă banii statului! Presupunem că într-o agenție oarecare consultanții vor trebui să țină niște cursuri pentru niște cetățeni oarecare! Cursurile trebuie să înceapă numai că se amînă din cauza consultanților respectivi care trebuie pregătiți să țină aceste cursuri!!!! Din punct de vedere pedagogic, din punct de vedere managerial, etc! Așa că se organizează cursuri pentru ... consultanți ! La rîndul lor, consultanții (alții)  care trebuie să-i pregătească pe consultanții noștrii inițiali au nevoie de cursuri ! Și uite-așa cresc cursurile în două zile cît alții în doi ani - exact ca Făt-Frumos cu Stea în Frunte!

    Bineînțeles, cursurile nu se țin și nici naiba nu vine la ele; ele se încheie frumos printr-un referat aruncat la gunoi după un an doi și o fițuică oarecare cum că le-ai absolvit ! ( ei da, am făcut recent vreo 2 referate din astea pentru niște cetățeni oarecare, așa că știu!).  Dacă întreb de ce se țin aceste prostii - adică la ce naiba mai e bună diploma de la facultatea absolvită - mi se răspunde misterios cum că trebuie să se încadreze în nu știu ce misterioase reglementări și norme europene! Aici , de fapt este vorba de Norma Universală de Prostie însușită temeinic de statul român! Deh, așa-ți trebuie dacă distrugi sistemul educațional în numele PARTIDULUI!

    Costul unui curs / persoană  este de aproximativ 4000-5000 lei pentru alea mai ieftine,alea mai scumpe se apropie de 8000-9000 lei noi adică optzeci-milioane-lei-vechi! Banii intră pe ușa din spate a  partidului care e mai tare în cursuri și consultanți sau se împart frățește respectîndu-se onoarea hoților! Banii, tot ăia, sînt luați din buzunarul tău! Exact, cît ai stat să citești prostiile de mai sus, cineva ți-a băgat mîna în buzunar și te-a "făcut" ! Cine te-a  "făcut" ? PARTIDUL ! Trăiască și 'ai la vot ! Crezi, nu crezi, să-ți fie de bine....Dacă nu ți-e milă de buzunarul tău atunci sigur o să-ți fie milă de buzunarul unui profesor cu un salariu de 1000 lei : din banii cheltuiți anual pe cursuri inutile în România s-ar putea plăti leafa a 4000 - 5000 de profesori pe tot anul !

   Și tot estimativ, numărul consultanților  "la stat" fictivi care efectiv stau degeaba (consultanții din umbră -care apar doar pe statele de plată)- adică sînt angajați doar ca să-și ia banii pe card este de circa  20.000-25.000. Cu banii furați anual din buzunarul nostru pentru a-i plătii s-ar putea  renumera un an întreg  vreo 50.000 de profesori cu un salariu puțin peste media pe economie!

No comments:

Post a Comment