Thursday, September 2, 2010

florian crisu sindomet uslm

    Cam așa ar trebui să răspund la telefon de vreun an încoace-de cînd administratorul Sindomet și vicepreşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Florian Crișu și-a schimbat numărul de telefon!
    Inițial, ziariștii sunau (și mai sună încă ) de fiecare dată cînd se pregătea vreo acțiune la metrou sau cu diferite alte prilejuri! Amuzant a fost ditamai chestionarul și încercările de tragere de limbă a unei domnisoare de la antena3 în legătură cu concediile medicale ilegale! De-abia la sfîrșit, dupa 20 minute, s-a gîndit să mă întrebe dacă sînt chiar dl. Crișu! 
    De fapt, cele mai proaste făpturi sună de la antena3! Imediat ce răspund, mitraliază - ca la reclamele farmaceutice- o prezentare aproape ininteligibilă, de multe ori chiar și fără bună ziua, și apoi încep , abrupt, înrebările puse pe un ton mai degrabă inchizitor! La sfîrșitul convorbirii aproape că te simți vinovat că exiști ! Nu mi-e rușine nici cu un individ de la b1tv!
    Dar nu numai ziariștii sună, ci și diverse persoane-unele tocmai din Moldova- ca să-mi ureze la mulți ani sau tot felul de năzdrăvănii! Ultimul apel a fost de la vărul comisarului E. în legătură cu nu știu ce spațiu comercial din Romană! Mai departe n-am vrut să merg... și i-am spus că nu sînt eu dl. Crișu-altfel cine știe ce mai auzeam ! Totuși, foarte imprudent domnul...văr al comisarului: fără să-i confirm că sînt Crișu spune tot ce are pe suflet !
    Și uite cum se discută tot felul de chestii confidențiale la un simplu telefon care poate fi interceptat de orice civil ! Un aparat de interceptare , mai mic decît un notebook , costă mai puțin de 10.000 euro , poate și mai puțin dacă îl iei de unde trebuie! Ce să te mai mire că pînă și parlamentarii sînt interceptați chiar și la ședințele secrete !!
    Comunicațiile pe net stau și mai prost la capitolul securitate! Cred că nici o instituție în afară de serviciile secrete nu folosește comunicații criptate, și totuși există multe persoane, organizații, instituții care ar trebui obligate să folosească comunicțiile criptate și semnate criptografic !
    Chiar și o criptare medie asigură păstrarea secretului o perioadă de timp suficientă pentru ca atunci cînd este eventual decriptat de ...dușmani să fie deja perimat și nefolositor!

No comments:

Post a Comment