Wednesday, July 27, 2016

cum mărești raza de acțiune a unui router

   În afară de trucul  cu cutiile de aluminiu puse pe antenă (un truc foarte eficient si ieftin de făcut) sau alte antene mai performante, mai există o cale prin care se poate mări raza de acțiune și calitatea unui semnal wireless al unui router chiar de 2 ori: intră pe adresa de configurare a routerului și la rubrica wireless setezi să emită numai pe standardul n ("only n") sau numai "g" (only g). Mai există, în general, opțiunile b/g sau b/g/n dar, nu le folosim, deoarece aproape toate dispozitivele mobile suportă standardul de transmisie "n" care este mai performant și toate dispozitivele mobile sunt capabile de comunicare în standardul "g".
    La rubrica setari wireless avansate folosim rubrica RTS threshold și schimbăm valoarea la 1500 și, daca routerul permite, rubrica Fragmentation threshold la care schimbăm valoarea la 375. (aceste setări sunt folosite pentru comunicații wireless la mare distanță).
  Simplu, nu? Încearcă și vei vedea cât de mult va crește semnalul util al routerului! Mie mi-a adus o creștere de 9 dB printr-un perete, iar banda de trafic s-a mărit considerabil: de la 1-2 MBs(8Mbs) la 5-6 MBs(40Mbs).

No comments:

Post a Comment