Monday, June 14, 2010

powerpoint flash

    Personal cred că una dintre realizările foarte bune ale Ministerului Educației este sistemul AeL  introdus în laboratoarele de informatică ! ( aproape toate școlile au asemenea laboratoare - o inițiativă pornită de PSD , cred, și continuată de liberali -distrusă acum ( normal ) de oamenii lui băsescu ).

    În continuare voi arăta,foarte pe scurt, cum se poate transforma o prezentare powerpoint ( de care sînt pline stickurile profesorilor)  într-o lecție AeL via un fișier  flash.

    Pasul unu: Descărcarea și instalarea programului iSpring Presenter . Licența  costă vreo 500 $ dar se poate folosi liber o versiune trial completă pentru 30 zile. Costă mult pentru că nu există alt program mai bun decît acesta-toate celelalte fiind niște versiuni comice mai degrabă!

   Pasul doi: Publicarea prezentării powerpoint conform figurilor de mai jos.






















































    După terminarea transformării , în directorul de lucru apare prezentarea transformată în fisiere html, js și swf care pot fi adăugate într-o lecție AeL , vizualizate ca atare sau publicate pe net. Mai jos sînt imaginile cu directorul de lucru și o prezentare powerpoint transformată într-un filmuleț flash care poate fi vizualizat în orice browser!


































   

     Pentru cei care nu au bani pentru licență și nici nu cunosc alte căi de procurare a programului iSpringer există o altă cale : din timp în timp, programul poate fi descărcat gratuit-versiunea completă și licențiat în regulă chiar cu acordul firmei producătoare. Tot ce trebuie să faceți este să urmăriți saitul acesta!. Programul poate fi folosit nu numai în scopul de mai sus ci și pentru crearea de quizuri, modificarea prezentărilor powerpoint ,transformarea acestora în lucrări cu aspect profesional,etc.

No comments:

Post a Comment