Friday, October 29, 2021

cum te uiti la programele digi tv cand esti in strainatate

 Cum poți să te uiți la programele Digi TV când ești în străinătate? 

 Din cauza drepturilor de autor, unele programe tv digi nu au drepturi de transmisie în străinătate. 

  Fapt deranjant pentru pasionații de seriale tv, meciuri, sport sau alte emisiuni îndrăgite.

  Și totuși, poți să te uiți dacă folosești un VPN. Un VPN este o legătură spre internet care ascunde locația ta reală. Să presupunem că ești în Bulgaria în concediu și intri pe Digi TV. Vei vedea că nu poți urmării serialele turcești, anumite fime, anumite seriale, anumite emisiuni de sport  etc....

  Practic, un VPN este un echipament de rețea intermediar care face legătura între telefonul/tableta/laptopul tău și serverul Digi din România. Ruta pachetelor de date transferate este a) telefon -> b) VPN -> c) Digi TV. Dacă VPN-ul este în România atunci cei de la Digi vor crede că ești în România și ai acces nelimitat la orice serial, emisiune etc, exact ca și cum ai fi în România. Să presupunem din nou că ești în Bulgaria: ruta pachetelor de date va fi a)Bulgaria -> România ( VPN) -> România (Digi Online).

 Exista o multime de firme care ofera VPN pentru inchiriat. Dupa ce platesti ti se furnizeaza un program de conectare si o parola sau un certificat de securitate - usor de instalat. 

Atentie, nu toate firmele care ofera VPN au programe de conectare disponibile pentru telefon. Daca vrei sa folosesti telefonul pentru accesarea Digi atunci trebuie sa intrebi mai intai daca firma ofera program de conectare pe telefon. 

Toate firmele care oferă VPN au programe de conectare pentru laptop/PC.

Partea pe care nu o stiu multi este ca multe din serviciile VPN mari nu au servere in Romania. Iar daca vrei sa pari ca esti in Romania atunci este obligatoriu ca firma sa detina servere in Romania. Concluzia: inainte sa platesti un VPN intreaba daca au servere in Ro.

Cei de la Nord VPN au sigur servere în Ro si preturi pana in 12-15 euro/luna, însa nu stiu care este perioada minima pentru plata!  Oricum, este cam cea mai mare firmă de inchiriere VPN, așa că probabil au opțiuni destul de flexibile - pentru toate nevoile personale!

Întrebați obligatoriu si despre lățimea de bandă de trafic oferită sau viteza conexiunii: trebuie să știți că pentru a viziona în condiții bune Digi Online sau Netflix din România îți trebuie o viteză minimă de 23-24 Mbps (cu "b" mic).

 În caz că nu găsești un VPN din Ro poți să mă contactezi  pe mail omotamm arond gmail punct com și-ți pot oferi setările și tot ce trebuie pe telefon/laptop. Prețul este de 10 euro/săptămână. Traficul garantat este de 50 Mbps, absolut suficient pentru filme de inalta definitie pe netflix, digi sau orice alta platforma de streaming. Serverul VPN nu face log-uri de nici un fel si este rulat in RAM. Nu se accepta torente!

 

No comments:

Post a Comment